NOTIS:

Belum ada lagi....

YB Dap Ganabatirau sombong dan samseng

1


YB DAP GANABATIRAU SOMBONG DAN SAMSENG

Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) mengencam tindakan samseng Exco Pemberdayaan dan Pembangunan Sosio Ekonomi dan Kerajaan Prihatin Selangor, V Ganabatirau yang menengking penjawat awam walaupun beliau sudah meminta maaf secara tidak ikhlas semalam.

Perbuatan Ganabatirau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Kota Kemuning mengeluarkan kata-kata kesat serta suara mengherdik terhadap penjawat awam menunjukkan beliau tidak boleh diberi kuasa. Lagak beliau sangat angkuh dan sombong dengan kuasa yang ada.

Perbuatan beliau menunjukkan bahawa dengan kuasa yang beliau ada, seolahnya boleh membuat apa sahaja kepada orang lain sehingga ke tahap memaki hamun  penjawat awam.

Sewajarnya beliau boleh menyelesaikan permasalahan yang timbul adalah dengan menerusi rundingan penyelesaian bersama diantara Kerajaan Negeri dengan Jabatan Pengairan Saliran (JPS) Negeri.

Tindakan Ganabatirau menularkan video itu seolah-olah mahu menunjukkan beliau sebagai seorang yang berkuasa dan boleh memalukan orang lain dengan meletakkan semua kesalahan kepada penjawat awam tanpa memberi peluang sebarang penjelasan diberikan oleh kakitangan JPS yang terlibat.

Perbuatan serta tindakan beliau mengambarkan etika buruk kerajaan negeri Selangor yang tidak mesra penjawat awam.

UMMAH akan membuat laporan polis diatas tindakan kasar dan ganas Ganabatirau menengking dan mengherdik penjawat awam dan mendesak pihak yang mempuyai kepentingan mengambil tindakan saman.

MOHD ZAI MUSTAFA
Pengerusi
Gerakan Pembela Ummah (UMMAH)
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
( Hide )
  1. Beginilah jika keturunan pendatang asing dibiarkan besar kepala, jgn lagi kerakyatan diberi pd warga asing sebagai iktibar terutana dari india, bangla, myanmar..

    ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo