NOTIS:

Belum ada lagi....

Saintis ramal Bumi tidak stabil kerana bulan semakin jauh

0


WASHINGTON – Para saintis menyuarakan kebimbangan bahawa Bumi bakal menjadi tidak stabil disebabkan jarak bulan yang kini berada semakin jauh dari planet ini, lapor akhbar Daily Star semalam.

Sepanjang kewujudannya, saintis mendapati bahawa bulan telah bergerak menjauhi Bumi.

Biarpun perkara tersebut merupakan sesuatu yang normal, para saintis percaya bahawa bulan kelak akan meninggalkan Bumi buat selama-lamanya.

Menurut jurnal Earth, Planets and Space, keadaan itu akan menyebabkan kekacauan dalam setiap aspek kehidupan manusia kerana putaran graviti Bumi dan bulan memberi kesan kepada laut, matahari, mamalia, tumbuh-tumbuhan dan banyak lagi.

Sementara itu, beberapa pakar lain turut memberi amaran bahawa bulan boleh berada pada jarak yang semakin hampir dengan Bumi yang boleh menyebabkan ia dimusnahkan oleh graviti.

Namun, sehingga kini, tiada sesiapa yang boleh menjangkakan bila perkara itu akan berlaku. – Agensi............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo