NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pelancaran rasmi parti PN November ini30 SEPT: Majlis Tertinggi Perikatan Nasional hari ini menetapkan majlis pelancaran rasmi parti Perikatan Nasional (PN) peringkat kebangsaan akan diadakan pada November depan.

Dalam mesyuarat yang dipengerusikan oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin itu turut memutuskan Selangor sebagai tuan rumah majlis pelancaran berkenaan.

“Majlis Tertinggi telah menetapkan majlis pelancaran rasmi parti PN peringkat kebangsaan akan diadakan pada bulan November 2021 dan Perikatan Nasional Negeri Selangor akan menjadi tuan rumah.

“Diputuskan juga Saiful Adli Mohd Arshad dilantik sebagai Setiausaha Eksekutif parti PN berkuat kuasa 1 Oktober 2021,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Saiful Adli yang merupakan bekas Setiausaha Politik Muhyidddin adalah lulusan Sarjana Muda Undang-Undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan pernah menjadi peguam selama 21 tahun.

Beliau juga adalah anak kelahiran Teluk Intan, Perak dan Ketua Penerangan BERSATU Bahagian Ipoh Barat.

Mesyuarat tersebut telah dihadiri oleh semua parti komponen PN iaitu BERSATU, PAS, STAR SABAH, SAPP dan GERAKAN.

Muhyiddin berkata, turut dibincangkan pelbagai isu yang melibatkan pentadbiran Kerajaan, perancangan Majlis Pemulihan Negara, pengurusan pandemik COVID-19, situasi ekonomi, Rancangan Malaysia Ke-12 dan isu-isu yang berbangkit berkaitan politik semasa.

Tambahnya, Majlis Tertinggi telah mencapai keputusan secara konsensus mengenai pendirian PN berkenaan beberapa isu antaranya pendirian parti untuk menyokong Memorandum Persefahaman (MoU)Transformasi dan Kestabilan Politik yang dimeterai antara Kerajaan Persekutuan dan Pakatan Harapan pada 13 September lalu.


“Parti Perikatan Nasional akan memainkan peranan untuk menyampaikan pandangan dan pendirian PN dari semasa ke semasa mengenai pelaksanaan MoU Transformasi dan Kestabilan Politik.

“Mesyuarat juga membuat keputusan untuk saya sebagai Pengerusi PN bagi menyampaikan pendirian yang telah diambil oleh PN berkenaan jawatan Timbalan Speaker Dewan Rakyat,” katanya.

Beliau berkata, turut dibincangkan pelaksanaan Undi-18 dan persiapan Pilihan Raya Umum (PRU) akan dating.

“Parti-parti komponen PN telah mencapai kata sepakat untuk menyelesaikan pembahagian kerusi-kerusi yang akan ditandingi di peringkat Parlimen dan Dewan Undangan Negeri-Negeri dengan segera,” katanya.

............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo