NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kongres Ekonomi Rakyat tepat - Pekerti
KEMAMAN - Kongres Ekonomi Rakyat yang akan bermula pada Ahad ini, 12hb September dilihat mampu menjadi medan kepada mencari solusi jangka pendek dan jangka panjang kepada usahawan yang terjejas teruk ekoran pendemik COVID-19 yang melanda sejak Mac 2020.

Kongres yang bersifat non partisan difahamkan akan membincangkan pendekatan pelbagai sekor ekonomi dalam masyarakat pasca pendemik. Perbincangan yang bersifat membangun semula ekonomi rakyat diharapkan mencapai sasaran secara menyeluruh. 

Sebagai sebuah NGO yang memperjuangkan peningkatan ekonomi rakyat terutamanya di negeri Terengganu, Pertubuhan Kemajuan Ekonomi Rakyat Terengganu Darul Iman (PEKERTI), melihat usaha baik ini mampu mencambahkan minda serta mampu mengetengahkan solusi meningkatkan kembali sektor ekonomi rakyat.

Menurut Setiusaha PEKERTI, Encik Wan Asrul, sejak Jun lepas, NGO PEKERTI dengan kerjasama Darul Iman Traing Center (DITC) juga turut giat mengadakan sesi Bicara Ekonomi Rakyat Terengganu secara mingguan, bertujuan melihat isu ekonomi yang menekan rakyat disamping mencadangkan solusi bagi mengatasinya. 

Program tersebut, menurut beliau telah menjemput beberapa panel terdiri daripada Exco Kerjaaan Negeri, agensi kerajaan negeri seperti YPU (Yayasan Pembangunan Usahawan), pakar motivasi, pakar ekonomi serta mereka yang terlibat secara langsung dalam sektor ekonomi. 

Sebagai salah satu NGO yang akan turut menyertai Kongres Ekonomi Rakyat pada Ahad ini, Encik Wan Asrul mengajak seluruh ahli NGO untuk turut serta menjayakan Kongres bagi memastikan manfaat kongres dapat dibincang dan dihadam bersama.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo