NOTIS:

Belum ada lagi....

Gabungan tiga parti PAS, UMNO Dan BERSATU berterusan hingga Pilihan Raya Umum Ke-15 !

0

KUALA TERENGGANU - Gabungan tiga parti iaitu PAS, UMNO dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) akan terus kekal sehingga Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Timbalan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man, berkata hubungan UMNO dan PAS dalam Muafakat Nasional (MN) juga tidak terjejas walaupun tiada mesyuarat rasmi diadakan.

Katanya, perbincangan bertujuan mengukuhkan hubungan antara dua pemimpin PAS dan UMNO secara dalam talian juga sering diadakan.

"Selain perbincangan melalui dalam talian, perjumpaan juga kerap diadakan antara kedua-dua pemimpin, cuma mesyuarat secara rasmi belum boleh diadakan berikutan penularan pandemik COVID-19.

"Kita akan mengadakan mesyuarat secara rasmi MN dalam tempoh terdekat, tetapi tarikh sebenar belum ditetapkan," katanya pada sidang media selepas meninjau kerja membaik pulih kerosakan paip di Sungai Terengganu, di Kampung Losong, di sini, semalam.

Tuan Ibrahim yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian berkata, pembentukan kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob adalah hasil muafakat ketiga-tiga parti.

Katanya, hubungan baik antara pimpinan ketiga-tiga parti masih berjalan cuma mesyuarat rasmi belum boleh diadakan.

"Kali terakhir perjumpaan semua pemimpin gabungan tiga parti adalah beberapa hari sebelum pembentukan kerajaan pada 17 Ogos lalu," katanya.

............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo