NOTIS:

Belum ada lagi....

Penjawat awam perlu bertugas seperti biasa – KPPA

0


PUTRAJAYA – Penjawat awam di seluruh negara perlu melaksanakan tanggungjawab seperti biasa walaupun negara berdepan perubahan landskap politik ketika ini.

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Mohd. Khairul Adib Abd. Rahman berkata, perubahan landskap politik semasa tidak sewajarnya mempengaruhi perjalanan penyampaian sistem perkhidmatan awam.

Beliau berkata, perkhidmatan awam adalah jentera dalam sistem pentadbiran negara dan ianya perlu ditadbir urus bagi membolehkan dasar dan program negara berjalan dengan lancar.

“Semua penjawat awam adalah diingatkan supaya tidak terlibat dengan polemik politik
semasa.

“Kita perlulah sentiasa berpegang kepada prinsip neutral dan tidak berpolitik. Kesetiaan penjawat awam adalah kepada raja, negara dan kerajaan,” katanya menerusi kenyataan akhbar hari ini. – K! ONLINE


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo