NOTIS:

Belum ada lagi....

Isu terowong rupanya bukan tender terbuka ?

0

Masih ingat lagi tak kes ini? Ustaz Nasruddin Hassan Tantawi menuduh Lim Guan Eng memberi kontrak projek terowong ini secara runding terus, bukan secara tender terbuka. Guan Eng menafikan, dan telah menyaman Ustaz Nasruddin. Kes ini bagaimanapun telah diselesaikan di luar mahkamah. 

Semalam, dalam prosiding mahkamah perbicaraan Guan Eng berkaitan kes yang sama, bekas Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang mengaku bahawa tiada petunjuk projek tersebut dibuat secara tender terbuka. Ia bertentangan dengan kenyataan Guan Eng sebelum ini bahawa projek ini dibuat secara tender terbuka.

Berdasarkan pengakuan bekas exco ini di mahkamah, jelas sekali projek terowong ini tidak diberi secara tender terbuka, tetapi secara request for proposals.
Sumber : FB Dr Zuhdi

............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan
peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo