NOTIS:

Belum ada lagi....

Kemelut & Kecelaruan UMNO: Ulasan Rahim Tamby Chik

0


TAHNIAH KUALA KRAI.

VIRAL SATU MALAYSIA.

Pendedahan tentang Konflik, Krisis dan Konspirasi dlm Umno....bg mengkhianati Bangsa dan Agama !!!

Skripnya kini jelas dan turut di bawa bhg bhg tertentu. 

Utk makluman, gerakan ini  bermula bulan ogos lagi, selepas bossku di jatuhkan hukuman di Mahkamah.

Kemarahan team bossku yg turut melibatkan pucuk pimpinan umno, telah membawa kpd idea jajaran baru.

Struktur parti dan di ibu pejabat UMNO perlahan lahan diubah, di buat adjustment dan repositioning utk membawa neratif baru bersifat anti PM dan anti PN.

Beberapa pertemuan dgn team ANWAR IBRAHIM DI BUAT SECARA SENYAP. RUNDINGAN DGN  DAP MELALUI ANTHONY LOKE DI  BUAT secara Rahsia.

Tajudin turut terlibat bertemu DAP.

Sebelum PRN Sabah plan siap utk jatuhkan kjaan PN. ANWAR menulis surat kpd YDPA pohon mengadap dan declare beliau ada cukup bilangan kerana umno sokong beliau dan DAP.

10 hari sebelum mengundi, UMNO mula membayangkan kebenaran dakwaan Anwar..

SURAT SOKONGAN HITAM PUTEH KEMUDIANNYA BERADA DI TANGAN ANWAR.

Ia di buat dgn melibatkan seorang Kerabat Raja.

Saat terakhir sebelum mengundi sesetengah jentera umno sudah di arah bergerak sendiri dan majlis bersama mula di boikot termasuk perlancaran manifesto dan ceramah grand finale 2 hari sebelum mengundi.

Apabila result PRN tak seperti di rancang, blame mula di letak pada PPBM utk tanam kebencian, TETAPI PERANCANGAN MEMBELAKANGI KEPUTUSAN PARTI DAN MKT MASIH DISEMBUNYIKAN

Rahsia komplot hanya pecah setelah surat surat sokongan kpd ANWAR bocor. Surat itu di lihat oleh antara lain, Ketua Wanita, seorang naib president dan dua ahli MKT.

Dari saat itu dan menjelang bajet, hubungan dgn PPBM mula retak.

Sementara itu pemimpin pemimpin kanan parti berbincang dan memutuskan utk MERAHSIAKAN DAN TIDAK MEMBESARKAN SURAT IKRAR SOKONGAN KPD ANWAR IBRAHIM demi mengelak perpecahan dalam parti.

Komplot ini mencoba beberapa kali utk meyakinkan MP dan MKT tapi gagal. Komplot ini juga mencoba menggagalkan bajet tapi gagal tapi komplot jajaran baru yg kuat di dokong kumpulan luar kjaan.

Namun setakat ini, MKT UMNO khususnya Presiden masih akur kpd suara majoriti MKT.

Kempen menolak Bersatu dan Neratif dan justifikasi terima ANWAR IBRAHIM DAN DAP mula di lancarkan bila perancangan di buat utk Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian-Bahagian di adakan. Kumpulan kecil mula di panggil menemui pemimpin pemimpin tertentu. Mereka di beri Neratif anti PPBM. Tajudin yg dulunya anti Presiden UMNO, tiba-tiba dijadikan Pengarah Pilihanraya, jawatan yg biasanya di pegang oleh TIMBALAN PRESIDEN.

Tajudin turun ke negeri-negeri atas nama Pengarah pilihanraya, tapi tugasnya membawa Neratif Komplot.

Termasuk mengutuk pemimpin-pemimpin parti yg berada dlm Kerajaan yang kononnya Pro PPBM dan hanya nak menjaga kedudukan dan jawatan. 

Parti UMNO perlahan-lahan terbelah dua. Perpecahan ini akan membesar. Serangan demi serangan sesama sendiri mula berlaku. Penulis dan blogger mula menulis (secara tak sedar), team RBA DAP turut aktif menyamar dan melaga-lagakan pemimpin UMNO utk menjayakan strategi mereka memecahkan PN, BN dan UMNO.

Plan seterusnya, geng komplot membuat SURVEY DLM WHATSAPP KETUA BHG yg  MENOLAK PPBM. 

Polling yg di buat secara simplistik dan terancang ini di susuli dgn gerakan usul dlm MESYUARAT PERWAKILAN UMNO untuk tolak kerjasama dgn PPBM dlm PRU15, spt yg di ucapkan KUB KUALA KRAI YG RAKAMAN CURI yg  di buat perwakilan jadi viral.

Bahagian-Bahagian lain ssperti P. MAS, P. PUTEH dll di Kelantan di arah bawa nada yg sama.

Tetapi banyak juga Bahagian-Bahagian lain yg terus mempertahankan keputusan parti UMNO.

Seterusnya secara tiba tiba Tajudin mengumumkan pertemuan KUB-KUB.Tanpa keputusan JK Pengurusan KUB KUB nak di himpunkan oleh Tajuddin 5 hb. 

Setelah di tegur, baru beliau meminta SUA UMNO mengeluarkan surat resmi. Komplot di rancang kononnya RESOLUSI KUB-KUB nak dibawa ke MKT 6hb. utk mengubah keputusan parti DAN MENGHALALKAN PERBUATAN YG SEBELUM INI BERTENTANGAN DGN KEPUTUSAN MKT.

Ini percubaan kali ketiga utk menjayakan perancangan yg telan berbulan-bulan yg lalu.

Ramai pimpinan akar umbi terkeliru. Mereka tidak nampak apa politik aras tinggi yg cuba di main kan.

Parti kini nak di peralatkan bukan kerana memperjuangkan  Dasar bukan kerana rakyat, bukan kerana mau menang Pilihanraya tetapi utk mencapai matlamat jangka pendek dan kepentingan individu.

Paling tidak bermaruah ialah perancangan utk bekerjasama dgn musuh agama dan bangsa yg telah berjaya kita jatuhkan bersama.

DAP DAN PKR TAK LAGI DI SERANG, YG DI SERANG IALAH SESAMA SENDIRI, PAS DAN BERSATU.

KITA LIHAT SETERUSNYA.

KEMANA PARTI NAK DI BAWA PARTI UMNO INI.

From: Rahim Tamby Chik

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo