NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

5 EXCO Angkat Sumpah Petang Ini – MB PerakKUALA KANGSAR – Lima Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) akan mengangkat sumpah jawatan Ahli Majlis Mesyuarat Negeri (EXCO) Perak pada jam 2.30 petang ini di Istana Iskandariah, di sini.

Menteri Besar Perak yang baharu dilantik, Datuk Saarani Mohamad, berkata beliau sudah menyembah maklum kepada Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mengenai cadangan lima ADUN yang dipilih itu.

“Oleh kerana masa yang agak suntuk, maka sebuah kerajaan terlebih dulu perlu ditubuhkan. Kerajaan Perak mesti ada sekurang-kurangnya seorang Menteri Besar dan empat EXCO.

“Pagi tadi, saya sudah memohon untuk mengadap dan sembah maklum kepada tuanku supaya peringkat pertama ini, saya cadangkan lima nama untuk diperkenankan tuanku,” katanya sambil memaklumkan senarai nama itu hanya akan diketahui petang ini.

Saarani berkata, pelantikan segera itu bagi membolehkan mesyuarat EXCO pertama diadakan segera serta persediaan bagi membentang Belanjawan 2021 negeri dalam DUN pada Rabu depan. – BH Online

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo