NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tahukah anda? Tidak Lagi Perlu Ke Kaunter, Lesen Memandu Boleh Diperbaharui Secara ‘Online’ Mulai 16 OktoberLebih memudahkan rakyat Malaysia, kini anda tidak perlu lagi beratur di kaunter Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) kerana anda boleh perbaharui lesen anda secara dalam talian sahaja.

Menurut pengumuman JPJ, pembaharuan Lesen Kenderaan Motor (LKM) motosikal secara dalam talian boleh dilakukan melalui sistem myEG bermula pada 9 Oktober 2020.

SIARAN MEDIA PEMBAHARUAN LESEN KENDERAAN MOTOR (LKM) MOTOSIKAL DAN LESEN MEMANDU KOMPETEN (CDL) SECARA ATAS TALIAN MELALUI SISTEM MYEG

Posted by Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia on Thursday, 1 October 2020

Malah, pembaharuan bagi Lesen Memandu Kompeten (CDL) secara dalam talian pula akan dilaksanakan mulai 16 Oktober. Akan tetapi, pembaharuan lesen tidak termasuk Lesen Belajar Memandu (LDL) dan Lesen Memandu Percubaan (PDL).

Menurut JPJ, pelaksanaan ini adalah sebagai inisiatif kerajaan untuk mendigitalisasikan perkhidmatan sedia ada kepada orang ramai selaras dengan amalan norma baharu yang praktikal.

Ketika, perkhidmatan dalam talian melalui sistem myEG bagi urusan pembaharuan LKM hanya untuk kenderaan persendirian sahaja. Selepas ini, semua sudah lebih mudah!


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo