NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PKR dijangka tolak usul undi tak percaya terhadap Muhyiddin


PKR dijangka akan memberi tumpuan untuk menghadapi pilihan raya dan bukannya menyokong undi tidak percaya di Parlimen menurut sumber ekoran kecelaruan antara Pakatan Harapan (PH) dan sekutu kerana isu calon perdana menteri.

Sumber-sumber di dalam parti itu memberitahu Malay Mail bahawa parti itu tetap berkeras menyokong presiden Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk memimpin pakatan daripada Tun Dr Mahathir Mohamad, dan bahkan telah mengarahkan anggota untuk memulakan persiapan untuk mempertahankan kerusi persekutuan dan negeri mereka.

“Kami harus mempertahankan kerusi kami. Kami adalah parti terbesar di PH. Pimpinan tertinggi mengingatkan kita bahawa PH menang menggunakan simbol dan bendera kita.

“Kami bertanding paling banyak dan menang paling banyak dari semua parti PH,” kata salah satu sumber yang tidak mahu disebutkan namanya.

PKR telah memenangi 47 dari 71 kerusi yang ditandinginya pada pilihan raya ke-14. Bilangan kerusi parti itu meningkat kepada 51 selepas pilihan raya, tetapi ekoran langkah Sheraton menyebabkan kerusinya berkurang menjadi 38.

Berita Penuh : https://www.malaymail.com/news/malaysia/2020/06/24/after-stalemate-with-allies-pkr-rather-face-snap-polls-than-force-no-confid/1878290

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo