NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pilihan raya mengejut: Amanah gesa PH segera persiapkan jentera


KUALA LUMPUR: Parti Amanah Negara (Amanah) menggesa semua parti komponen Pakatan Harapan (PH) agar mempersiapkan jentera pilihan raya dengan kadar segera.

Presiden Amanah, Mohamad Sabu dalam satu kenyataan hari ini berkata, persediaan perlu dibuat kerana pilihan raya mengejut (snap election) mungkin boleh berlaku dalam tempoh terdekat.

“Amanah menegaskan bahawa menjadi tanggungjawab PH bersama gabungan Tun Dr Mahathir Mohamad dan pasukannya serta WARISAN untuk terus berusaha mengambil balik mandat dan hak rakyat yang telah diberikan kepada PH dalam pilihan raya lepas.

“Ini adalah untuk meneruskan usaha mentadbir negara yang menjunjung keutuhan integriti, menjamin dan membentuk ekonomi yang mapan, menegakkan kerajaan berintegriti dan melawan rasuah serta mewujudkan keharmonian antara kaum dan agama,” katanya.

Dalam kenyataan sama, Mohamad berkata Amanah juga peka dengan kerisauan rakyat terhadap kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Presiden Amanah, Mohamad Sabu dalam satu kenyataan berkata, persediaan perlu dibuat kerana pilihan raya mengejut (snap election) mungkin boleh berlaku dalam tempoh terdekat.

Presiden Amanah, Mohamad Sabu dalam satu kenyataan berkata, persediaan perlu dibuat kerana pilihan raya mengejut (snap election) mungkin boleh berlaku dalam tempoh terdekat.


Tegasnya lagi, amalan memperalatkan kedudukan dan jawatan sebagai habuan untuk meraih sokongan ahli-ahli Parlimen akan menyebabkan kepentingan institusi negara terjejas.

“Salah guna institusi penguatkuasaan dan perundangan untuk mendakwa dan memberikan tekanan terhadap pemimpin pembangkang juga dilihat menjadi amalan baharu kerajaan,” katanya.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo