NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Peperiksaan Ujian Penilaian Kelas KAFA ditangguhkan - JAKIM


KUALA LUMPUR: Peperiksaan Ujian Penilaian Kelas Kafa (UPKK) 2019 bagi subjek bertulis Ulum Syariah (Akidah dan Ibadah) yang dijadualkan esok (30 September), ditangguhkan ke 7 Oktober depan.

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dalam kenyataan malam tadi, berkata penangguhan itu bagi menghormati perkabungan kemangkatan Sultan Kelantan ke-28 Almarhum Sultan Ismail Petra.

“JAKIM merafak sembah setinggi-tinggi ucapan takziah dan rasa dukacita terhadap Kebawah Duli Yang Maha Mulia (KDYMM) Sultan Muhammad V, ahli-ahli kerabat Diraja Kelantan dan seluruh rakyat Kelantan atas kemangkatan Sultan Ismail Petra ibni Almarhum Sultan Yahya Petra.

“Berikutan pengisytiharan kerajaan Negeri Kelantan bahawa 29 September dan 30 September 2019 sebagai cuti peristiwa, JAKIM memutuskan peperiksaan UPKK 2019 bagi subjek bertulis Ulum Syariah (Akidah dan Ibadah) yang dijadual pada 30 September 2019 (Isnin) ditangguhkan ke 7 Oktober 2019 (Isnin),” katanya.

Sultan Ismail Petra, 69, ayahanda Sultan Kelantan Sultan Muhammad V, mangkat di Wad Diraja Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu pada pukul 8.11 pagi, semalam dan selamat dimakamkan di Makam Diraja Langgar di sini, hari ini, pada pukul 7.20 malam tadi. – BERNAMA

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo