NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Sukarnya mengubah dari kalimah ‘dan’ kepada ‘atau’1. Inilah di antara penyebab mengapa berlaku perbalahan antara kami dan bangsa DAP it،u. Mereka tidak pernah berhenti menggunakan kesempatan secalit kuasa yang mereka ada untuk menyekat dan memadamkan agama ini. Antara siri-siri yang tidak pernah berhenti mereka berusaha ‘memadamkan’ cahaya agama ini.

2. Kali ini di negeri Selangor , cubaan untuk membentang enakmen menyatakan mereka yang berusia 18 tahun ke bawah perlu mendapat kebenaran "ibu dan bapa" sebelum memeluk Islam. Pindaan itu bagi mengubahnya kepada "ibu atau bapa". Rang undang-undang berkenaan dikatakan mendapat sokongan istana atas saranan Majlis Agama Islam Selangor (Mais). Namun di gagalkan oleh bangsa Dap itu.

3. Apa lagi yang sewajar di lakukan oleh pihak PH dari berusaha keras memecat speaker yang membuat onar itu kecuali menanggalkannya dari jubah speaker itu?

4. Bagi kami menyokong penuh usaha pembentangan enakmen ini. Menjadi kewajiban bagi setiap umat Islam memperkasakan agama ini walau datang dari sesiapa pun. Inilah tanggungjawab kita semua menyokong perkara maaruf dan mencegah perkara mungkar.

5. Dari kesekian kalinya, kami mengharap saudara kami yang beragama Islam di yang menyokong bangsa DAP ini menyedari betapa liciknya mereka membawa agenda avengelist kristian yang menjadi ancaman kepada umat Islam di Malaysia ini.

6. Kali ini mereka semakin berterus terang, kecuali bagi mereka yang membutakan mata dan memekakkan teliga dan menutup ruang hati untuk agama ini. Berhati hati lah!!

7. Perhatikalah terhadap ayat Allah ini,

وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

‏Orang-orang Yahudi dan Kristian tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (ugama Islam itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.

Akhukum Fiddin

*Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani ialah Pengerusi Lajnah Dakwah Dewan Ulamak PAS Pusat merangkap YDP PAS Shah Alam

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo