NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Penganjuran Jeddah World Festival Mencemarkan Musim Haji dan Bumi Suci


Oleh: Saudari Husna Hashim
15 Julai 2019 bersamaan 12 Zulkaedah 1440

Dewan Muslimat PAS Malaysia kesal dan mengutuk penganjuran Jeddah World Festival yang bakal berlangsung pada 18 Julai 2019.

Festival yang akan diisi hiburan lagha ini adalah lambang kecuaian Arab Saudi menjaga amanah umat Islam untuk menjaga Bumi Suci Madinah.

Ditambah dengan masa penganjuran di saat umat Islam sedang dalam perjalanan menunaikan Haji menunjukkan sikap tidak menghormati keharmonian yang sekian lama terjaga.

Dewan Muslimat PAS Malaysia menggesa tekanan diberikan oleh semua pihak ke atas Arab Saudi supaya festival bersendikan hedonisme ini dapat dibatalkan segera.

Umat Islam harus sedar bahawa mencintai Nabi Muhammad SAW itu bukan hanya pada kata-kata sahaja tapi mesti dibuktikan dengan tindakan.

========================

سيتم المهرجان بإملاء التسلية التى لا تفيد فيها شئ ، وهذا هو رمز للإهمال من المملكة العىبية السعودية التى أْؤْتُمِنَ بها الأمة الإسلامية لرعاية أرض المدينة المقدسة .
ولذلك قسم العالمية من الجماعة المسلمات الإسلامية الماليزية حث الضغط الذى يعطيهن من كل الجهات على المملكة العربية السعودية كَيْ يكون هذا المهرجان الذى يؤسس بالعقل إلغاؤه .

Saudari Husna Hashim ialah Pengerusi Lajnah Antarabangsa Dewan Muslimat PAS Malaysia

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo