NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Gangguan bekalan air di Petaling, Hulu Langat dan Sepang 9 OktoberKUALA LUMPUR – Beberapa kawasan di Petaling, Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang akan mengalami gangguan bekalan air sementara pada 9 Oktober berikutan penggantian perkakasan di Loji Rawatan Air Sungai Semenyih.

Ketua Pengagihan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Kelvin Siew Weng Hoe berkata, kerja-kerja penambahbaikan itu melibatkan penggantian meter air di kilang itu, yang berusia lebih 20 tahun.

Beliau berkata, pemulihan bekalan air di kawasan yang terjejas akan dijalankan secara berperingkat mengikut lokasi geografi dan ketinggian premis pelanggan.

"Gangguan air dijangka bermula pada 9 pagi (9 Oktober) dan kami menjangka ia akan berlangsung selama 30 hingga 72 jam.

"Air Selangor juga akan menempatkan tangki statik dan menubuhkan pusat servis tempatan untuk membantu pengguna di kawasan yang terjejas," katanya.

Antara kawasan utama yang terlibat ialah Hospital Serdang dan Universiti Putra Malaysia, Petaling; Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor, Hulu Langat; Taman Ekspo Agro Malaysia Serdang (MAEPS), Hospital Sepang dan Banting, Kuala Langat.

Pusat-pusat perkhidmatan akan terletak di Taman Rekreasi Taman Wawasan, Puchong; Pusat Perdagangan Seri Kembangan; Rumah Pam Taman Equine, berhampiran Masjid Al-Hasanah Bandar Baru Bangi; Masjid Taman Putra Perdana, Puchong; Putrajaya Sentral, Presint 7 Putrajaya dan Taman Dato 'Hormat Teluk Panglima Garang, Banting.


"Pelanggan yang terbabit dinasihatkan menyimpan air secukupnya sebelum 9 Oktober.


"Pelanggan juga boleh mendapatkan status terkini mengenai kerja-kerja pembaikan melalui semua saluran komunikasi rasmi Air Selangor termasuk laman web rasmi Air Selangor, Facebook, Twitter dan aplikasi 'Air Selangor'," katanya.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo