NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kenali Pengerusi SPR yang baharu.


Buktikan Pesta Arak Naikkan Kadar Jenayah – Azhar Harun

Kuala Lumpur: Seorang peguam Muslim, Azhar Harun, mencabar Parti Islam Se-Malaysia (PAS) untuk membuktikan bahawa penganjuran pesta arak seperti Oktoberfest meningkatkan kadar jenayah. 

Kenyataannya dibuat sepertimana yang dilaporkan oleh portal Free Malaysia Today sebelum ini. Azhar Harun yang juga dikenali sebagai Art Harun mempersoalkan pendirian PAS dalam menentang kelangsungan pesta arak yang bakal dianjurkan pada bulan Oktober ini. 

“Adakah terdapat kajian atau kaji selidik yang telah dilakukan oleh PAS berkenaan kadar jenayah pada setiap bulan Oktober apabila pesta arak itu berlangsung?” soal Art Harun. 

Art Harun juga mempersoalkan jaminan PAS ketika mengusulkan pindaan Akta 355, bahawa Akta ini tidak akan memberi kesan kepada golongan bukan Islam. 

“Tengok ini, ini adalah acara untuk golongan bukan Islam dan mereka sudahpun memaksa nilai-nilai dan agama mereka ke atas orang bukan Islam,” kata Art Harun. 

“Di manakah hujah PAS bahawa hudud dan pindaan (Akta 355) undang-undang tidak akan memberi kesan kepada orang bukan Islam? Untuk saya, ianya satu penipuan yang jelas,” ujarnya lagi. Art Harun juga mendakwa bahawa negeri Kelantan tidak meraikan pesta arak ini, namun kadar ketagihan dadah dan HIV adalah yang paling tinggi di sana. 

Oktoberfest bakal berlangsung di Publika, Kuala Lumpur pada 6-7 Oktober tahun ini.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo