NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

MCA lancar Deklarasi Balakong


PRESIDEN MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai (tiga dari kanan) ditemani Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Wee Ka Siong (empat dari kiri) dan Calon MCA Dun N.27 Balakong, Tan Chee Teong (empat dari kanan) menunjukkan Deklarasi Balakong dalam Majlis Pelancaran Deklarasi Balakong di Bangunan MCA Cawangan Sungai Chua hari ini. - UTUSAN ONLINE/Azrul Edham Mohd Aminuddin
KUALA LUMPUR 28 Ogos - MCA melancarkan Deklarasi Balakong yang mengandungi lima 'rukun' sebagai sebahagian langkah mereformasikan parti itu selepas kekalahan teruk dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Presidennya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, Deklarasi Balakong itu melambangkan perjalanan baharu MCA yang sedang melalui era transformasi bagi mendapatkan sokongan rakyat. 

Antara kandungan deklarasi itu katanya, MCA akan melakar laluan penentuan masa depannya yang tersendiri demi rakyat. 

"MCA akan memperkasakan diri dan kuasa politik kami dengan parti-parti lain untuk kembali ke pangkal dan asas perjuangan MCA," katanya dalam sidang akhbar di pejabat MCA Sungai Chua dekat sini, hari ini.

Yang turut hadir ialah Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Wee Ka Siong dan Setiausaha Agung MCA, Datuk Seri Ong Ka Chuan. - UTUSAN ONLINENo comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo