NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Khazanah: Shahril Ridza Ridzuan Dilantik Pengarah Urusan


KUALA LUMPUR – Khazanah Nasional Berhad umum pelantikan Datuk Shahril Ridza Ridzuan sebagai Pengarah Urusan syarikat itu.

Beliau dijadual memulakan tugas pada 20 Ogos ini.

Shahril Ridza, 48, merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang dilantik memegang jawatan itu pada 16 April 2013.

Sebelum menyertai KWSP, Shahril Ridza merupakan Pengarah Urusan Malaysian Resources Corporation Berhad (MRCB) di mana beliau bertanggungjawab membangunkan KL Sentral menjadi salah satu pusat komersial utama di Malaysia.

Beliau sebelum ini pernah berkhidmat di Pengurusan Danaharta Nasional Berhad dan terlibat dalam pemulihan korporat dan penstrukturan semula kredit berikutan Krisis Kewangan Asia 1997.

Shahril Ridza juga merupakan Ahli Lembaga Pengarah Bukan Eksekutif Media Prima Bhd, Malaysian Building Society Berhad, Pengurusan Danaharta Nasional Berhad, MRCB dan IJN Holdings Sdn Bhd.

Shahril Ridza memiliki Ijazah Sarjana Seni dari Universiti Cambridge dan Ijazah Sarjana Undang-Undang Sivil dari Universiti Oxford. – Astroawani.com

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo