NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Rais Yatim Hadir, Dr Maszlee Berdepan Himpunan Besar Rakyat,Majlis Pembangunan Pendidikan Islam Malaysia (MAPPIM) dan gabungan 300 Ngo Gerakan Pembela Ummah (UMMAH), menepati janji kepada Dr Maszlee Menteri Pendidikan, kegagalannya menarik semula ucapannya mengiktiraf UEC menyebabkan beliau berdepan dengan himpunan rakyat besar - besaran pada 28 Julai di Padang Kelab Sultan Sulaiman Kuala Lumpur.

Segala persiapan tempat telah siap diatur dan telah mendapat persetujuan pihak keselamatan.

Diantara tokoh besar yang telah menyatakan kehadiran untuk berucap ialah Tan Sri Rais Yatim, Prof Dato Dr Awang Sariyan, Dato Zainal Abidin Zin, Tan Sri Zaman Khan, dan 20 lagi pimpinan Ngo daripada pelbagai bidang serta pimpinan politik daripada pelbagai parti.

Himpunan pada 28 Julai ini akan bermula pada 9.00 pagi dan dijangka berakhir pada jam 1.00 tengahari.

Himpunan yang bertemakan "Islam Melayu Terancam" , ini akan menumpukan ucapan daripada tokoh yang berucap berkaitan Bahasa, Pendidikan, Ekonomi dan juga kedudukan Melayu serta Islam berdasarkan peruntukan Perlembagaan.

Mappim dan Ummah menyeru semoga rakyat turun beramai - ramai tampa mengira pendirian parti politik bagi menyatakan sokongan yang padu kepada perhimpunan ini.


Mohd Zai Mustafa
Ketua Eksekutif MAPPIM
Ahli Jawatankuasa Gerakan Pembela Ummah (UMMAH)

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo