NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRK Sg Kandis: Ahli PAS diminta tolak calon PKR


KUALA LUMPUR: Ketua Penerangan PAS, Nasrudin Hassan, mengajak penyokong parti itu menolak calon PKR, Mohd Zawawi Ahmad Mughni, pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis pada 4 Ogos ini.

Beliau berkata, PAS akan berkempen bagi memastikan Pakatan Harapan (PH) tewas pada PRK itu.

"Ini adalah kenyataan sikap kita, kita hendak beritahu jika PH boleh menang di Sungai Kandis, ia memberi isyarat umum yang janjinya sebelum pilihan raya umum lalu yang tidak dapat dilakukan, boleh diterima dengan baik.

"Kita hendak PH kalah dalam PRK Sungai Kandis, ini adalah pernyataan saya, ada yang tidak setuju ke? Pengundi PAS di Sungai Kandis jadinya macam mana?

"Kalau kita berkecuali, dia (PH) akan menang. Jadi, takkan kita hendak kena ajar seperti ajar huruf a,b,c kerana rakyat kini sudah cerdik," katanya sewaktu berucap pada Himpunan Kebangkitan Ummah di padang Kelab Sultan Sulaiman, hari ini.

Himpunan itu disertai kira-kira 300 badan bukan kerajaan (NGO) dan lebih 2,000 orang membanjiri padang terbabit. Turut hadir, calon Barisan Nasional (BN) DUN Sungai Kandis, Datuk Lokman Noor Adam.

PRK Sungai Kandis diadakan selepas kematian wakil rakyatnya, Mat Shuhaimi Shafiei, 50, pada 2 Julai lalu akibat kanser limfoma.

Pertandingan tiga penjuru PRK DUN Sungai Kandis menyaksikan pertembungan antara Mohd Zawawi, Lokman dan calon Bebas, K Murthy.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo