NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Rakyat tolak PH kerana tertekan isu kos sara hidup - Ahmad SamsuriDalam pada itu, Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, penolakan rakyat terhadap calon PH dalam PRK Sungai Bakap pada Sabtu disebabkan pelbagai faktor antaranya berkaitan kos sara hidup.

Beliau berkata, ia dibuktikan dengan peratusan keluar mengundi yang lebih rendah namun memberikan bilangan menjoriti lebih tinggi kepada calon PN.

"Kejayaan diperoleh ini sudah tentu berkait dengan testimoni rakyat yang mahu menyatakan pendirian mereka dan penolakan dalam pelbagai isu yang ada dalam negara.

"Antara isu yang berlegar di Sungai Bakap ialah berkenaan dengan isu air, subsidi diesel dan yang paling utama terangkum dalam semua itu ialah kos sara hidup yang menekan keseluruhan rakyat terutama pengundi di DUN berkenaan," katanya.

Beliau ditemui pemberita selepas menghadiri sambutan Maal Hijrah 1446H peringkat negeri di Wisma Darul Iman di sini, pada Ahad.

Dalam perkembangan sama, Ahmad Samsuri berkata, PN juga telah menemui rentak kerjasama jentera parti antara parti komponen yang akan sentiasa ditambah baik dan digunakan pada pilihan raya akan datang.

Katanya, strategi sama akan dikekalkan terutama melibatkan kerjasama lebih tersusun dalam kalangan petugas pelbagai latar belakang parti antaranya Pas, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan), Parti Perikatan India Muslim Nasional (Iman) dan lain-lain.

"Saya pernah sebut bahawa suasana gerak kerja di Sungai Bakap semakin bertambah baik berbanding PRK sebelum ini seperti di Johor (Pelangai) dan Kuala Kubu Baharu.

"Model yang kita laksanakan di Sungai Bakap ini setelah kita mencuba pelbagai cara. Kita nampak ia lebih berkesan dan saya percaya jika wujud PRK lain selepas ini misalnya di Nenggiri, mungkin model yang sama kita akan laksanakan," ujar beliau.Sumber | Sinar Harian

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo