NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Hanya ‘akar umbi’ dapat pulihkan UMNO

Bekas naib presiden Umno, Ismail Sabri Yaakob, berkata tonggak kekuatan Umno adalah di bahagian dan cawangan.


PETALING JAYA: Umno tidak boleh bernostalgia dengan ‘kejayaan silam’, kerana terbukti orang Melayu semakin menjauhkan diri daripada parti itu, tegas bekas naib presiden Ismail Sabri Yaakob.

Menulis di Facebook selepas merasmikan mesyuarat perwakilan Umno di Bera, Pahang, beliau berkata PRU di enam negeri tahun lepas menunjukkan hanya 20% orang Melayu masih bersama parti itu.

“Yang mampu mengembalikan kekuatan ini adalah akar umbi di bahagian dan cawangan dengan terus mendekati komuniti setempat khususnya golongan muda,” tegasnya.

Katanya, Umno perlu menarik kembali pengundi teras terutama kelompok berusia 18 tahun yang menurutnya ‘sukar untuk dikesan’.

“Golongan muda ini amat bergantung kepada media sosial dan platform ini harus dikuasai sepenuhnya oleh jentera parti,” katanya.

Ismail turut menyentuh tentang kehadiran para perwakilan pada mesyuarat tahun ini, yang berpakaian serba merah iaitu warna rasmi parti.

“Sesungguhnya tonggak kekuatan Umno adalah di bahagian dan cawangan,” tegasnya.Sumber | FMT Malaysia 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo