NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

BCB beli tanah RM83.71 juta di Batu Pahat bagi projek hartanahKUALA LUMPUR: BCB Bhd memeterai perjanjian jual beli dengan Lian Hup Seng Sdn Bhd untuk memperoleh 59 petak tanah pegangan bebas di Batu Pahat, Johor, berkeluasan kira-kira 116 hektar, termasuk bangunan dan lekapan di atasnya pada harga RM83.71 juta.

BCB berkata, pengambilalihan itu akan dibiayai oleh gabungan dana yang dijana secara dalaman dan pembiayaan bank.

"Langkah strategik ini akan meningkatkan dengan ketara simpanan tanah kumpulan BCB dan menyediakan pendapatan mampan dalam jangka sederhana hingga panjang, memandangkan prospek pasaran hartanah di Johor yang menggalakkan.

"Cadangan pembangunan di tanah baharu ini akan terdiri daripada projek kegunaan bercampur yang menampilkan unit kediaman dan kedai runcit. Diramalkan pembangunan ini akan menghasilkan anggaran nilai pembangunan kasar (GDV) kira-kira RM1.1 bilion apabila siap sepenuhnya," katanya dalam makluman kepada Bursa Malaysia.

Kumpulan itu berkata, langkah itu akan membolehkan BCB meningkatkan bahagian pasarannya dan meningkatkan kepelbagaian produk yang ditawarkan kepada pembeli rumah di Batu Pahat.

"Dijangka bermula pada tahun kewangan 2027, pelancaran awal diunjurkan akan menjangkau dalam tempoh anggaran lapan tahun pembangunan.

"Kehampiran tanah baharu ini dengan projek Evergreen Heights yang berjaya, memberi petanda baik untuk prospeknya.

"Mendapat keyakinan daripada penerimaan positif dan maklum balas yang diterima untuk Evergreen Heights, kami optimis usaha baharu ini akan mendapat sambutan yang sama menggalakkan daripada bakal pembeli semasa pelancaran," tambahnya. - BERNAMA
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo