NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

‘Rajuk MCA’ tidak beri kesan wakil DAP, PH

Jurucakap kerajaan Fahmi Fadzil, berkata keputusan MCA enggan turun padang tidak jejas peluang DAP mewakili PH menang PRK Kuala Kubu Baharu.


PUTRAJAYA: Keputusan MCA tidak ‘turun padang’ tidak menjejaskan kempen jentera PRK Kuala Kubu Baharu kerajaan perpaduan, kata jurucakap kerajaan Fahmi Fadzil.

Fahmi yang juga menteri komunikasi, berkata Barisan Nasional (BN) sebaliknya komited untuk membantu gerak kerja bagi memenangkan calon Pakatan Harapan (PH) dari DAP menjelang PRK itu.

“(MCA boikot) tidak mengganggu (kempen PRK) asasnya adalah hubungan antara BN dan PH, BN akan membantu.

“Di akar umbi kita fokus kepada calon, berwibawa, muda, wanita berdedikasi dan berkeluarga, banyak pengalaman bekerja di beberapa kementerian.

“Pengalaman itu akan dapat bantu usaha bangunkan Kuala Kubu Bharu, ini fokus seluruh jentera dan kita bersatu padu,” katanya kepada pemberita ketika ditemui pada Majlis Semarak Muhibbah Madani.

Pang Sock Tao, setiausaha akhbar Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Nga Kor Ming diumumkan calon mewakili PH, malam tadi.

PRK DUN Kuala Kubu Baharu diadakan selepas penyandang tiga penggal, Lee Kee Hiong, dari PH meninggal dunia pada 21 Mac disebabkan barah.

Sebelum ini, Presiden MCA Wee Ka Siong, mengumumkan parti itu tidak akan turun membantu jentera kempen kerajaan perpaduan kerana bukan calon BN bertanding.

MCA juga mengambil pendirian sama pada PRK Parlimen Pulai dan DUN Simpang Jeram atas alasan serupa, tahun lalu.


Sumber | FMT Malaysia 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo