NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Wartawan OKU pertama buat liputan konflik Hamas-IsraelGAZA CITY - Ketika konflik Hamas-Israel masih berlangsung, seorang wartawan orang kurang upaya (OKU) masih gigih melaporkan berita kekejaman rejim Zionis membedil orang awam Palestin di Genting Gaza.

Momin Kireika yang berkerusi roda berkata, kecacatannya tidak menghalang keazamannya membuat liputan mengenai situasi di Gaza yang pada hari ini mendapat perhatian dunia.

Sehingga kini beliau dilihat masih gigih menyelusuri jalan-jalan di Gaza dipenuhi serpihan bangunan runtuh dibedil tentera Israel bila mana dentuman bom dan peluru, masih berlaku.

"Halangannya terlalu banyak, tetapi keazaman saya melaporkan kebenaran adalah kuat," katanya sambil menambah bahawa dia hilang seluruh anggota bawah badan semasa konflik Israel pada tahun 2008.


Sumber I Sinar Harian ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo