NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

HARGA PETROL, DIESEL BERKEMUNGKINAN BERUBAH SELEPAS 26 JULAIKUALA LUMPUR, 19 Julai (Bernama) -- Harga runcit petrol RON97 dan RON95 serta diesel akan kekal tidan berubah bagi tempoh 20 hingga 26 Julai ini.

Kementerian Kewangan dalam kenyataan hari ini memaklumkan bahawa berdasarkan harga runcit mingguan produk petroleum menggunakan formula Mekanisme Harga Automatik (APM), harga RON97 akan kekal pada RM3.37 seliter, RON95 RM2.05 seliter dan diesel RM2.15 seliter.

“Bagi melindungi pengguna daripada kesan kenaikan harga sebenar minyak di pasaran global, kerajaan mengekalkan harga runcit petrol RON95 pada paras harga siling RM2.05 seliter dan diesel RM2.15 seliter walaupun harga pasaran kedua-dua produk telah meningkat melebihi harga siling yang telah ditetapkan,” menurut kenyataan itu. 

Kementerian itu turut memberi jaminan bahawa ia akan memantau secara berterusan kesan perubahan harga minyak dunia serta mengambil langkah bersesuaian bagi memastikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat terus terpelihara.

-- BERNAMA ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo