NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRN: PH Pulau Pinang mesyuarat 2 April


Pengerusi PH Pulau Pinang, Chow Kon Yeow


GEORGE TOWN - Pakatan Harapan (PH) Pulau Pinang dijangka mengadakan mesyuarat dalaman pada 2 April ini, sebagai persiapan menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) tahun ini.

Pengerusi PH Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berkata, mesyuarat tersebut dijadual dihadiri semua pemimpin parti gabungan PH bagi membincangkan kerjasama, sebelum rundingan diadakan dengan Barisan Nasional (BN) negeri itu.

"Tarikh mesyuarat PH pusat belum ditentukan...kita habiskan mesyuarat dalaman PH negeri (dahulu) yang (dijangka) akan diadakan pada hari Ahad, 2 April," katanya kepada pemberita pada majlis perasmian Bazar Ramadan Prangin Mall 2023 di sini pada Jumaat.

Kon Yeow yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang berkata, selepas mesyuarat dalaman PH negeri, gabungan itu akan mengadakan perbincangan dan rundingan dengan BN Pulau Pinang mengenai pengagihan kerusi bagi menghadapi pilihan raya berkenaan.

Pulau Pinang antara enam negeri termasuk Kedah, Selangor, Negeri Sembilan, Kelantan dan Terengganu yang akan mengadakan PRN pada tahun ini. - BernamaSumber I Sinar Harian 


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo