NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tentera Israel bunuh lima lagi rakyat Palestine, mayat ditahan untuk ‘ditawar-menawar’

Tentera Israel melakukan rondaan di Tebing Barat, Palestin. - Foto Agensi


JERICHO - Tentera Israel membunuh lima lelaki Palestin semasa serbuan di Tebing Barat, selepas beberapa hari melakukan pencarian individu yang didakwa melakukan serangan bersenjata dekat Jericho.

Kumpulan Hamas mengesahkan pejuangnya antara yang maut dalam serbuan tersebut semasa berbalas tembakan dengan tentera rejim zionis di Tebing Barat.

Serbuan pada awal pagi berlaku di tengah-tengah peningkatan keganasan Israel-Palestin dan sehari selepas pihak berkuasa menggambarkan sebagai 'kepungan' di bandar tersebut sejak insiden serangann pada hujung bulan lepas.

Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu berkata, lelaki tersebut telah dibunuh oleh ejen dari agensi keselamatan Shin Bet dan askar.

"Tentera Israel membanteras lima daripada penyerang di mana dua daripadanya melancarkan serangan pada 28 Januari lalu," katanya.

Seorang pegawai keselamatan Israel yang enggan nama disiarkan memberitahu AFP bahawa tentera Israel 'menahan' mayat lelaki Palestin itu.

Difahamkan, kedua-dua negara menggunakan mayat yang terbunuh dalam pertempuran atau serangan sebagai alat tawar menawar sepanjang konflik berlaku. - AFP........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo