NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kisah sebenar artis nikah dua

Kisah sebenar artis nikah dua

Seorang lelaki, Mamat baru sahaja berkahwin dengan wanita pilihannya, Minah. Kedua orang tua Minah, berkerja sebagai penoreh getah. Perkahwinan yang pada awalnya berjalan dengan sangat baik dan penuh kasih sayang.

Namun takdir menentukan, tidak berapa lama, mereka berkelahi. Berkelahi besar mereka. Sehinggakan ibu bapa si isteri masuk campur dan menghalau menantunya. Keadaan itu berlanjutan sehingga lebih dua bulan.

Cempaka yang juga membenci Minah sebelum ini, sangat gembira mendengar berita itu. Dia pun mula memasang strategi menambahkan cerita buruk Minah. Sehinggalah suatu hari, Minah muntah-muntah bagai terkena sihir lagaknya. Terus terlintas di dalam fikiran ibubapa Minah, mungkinkah Mamat si menantu telah menggunakan bomoh untuk menyihir anaknya.

Celaka si menantu, bermain kasar. Segeralah mereka ke bomoh untuk melihat apakah jin atau santau yang telah dihantar oleh menantu mereka. Selepas beberapa bomoh dijengah, tiada apa yang dapat bomoh katakan kecuali menasihatkan agar mencuba pergi berjumpa doktor pula.

Cempaka juga tidak ketinggalan menyokong Mamat, tumpang membenci Minah, mengada-ngada, bagaikan ia kisah rumahtangganya. Bergegas Minah dihantar ke klinik dan akhirnya, Minah disahkan mengandung dua bulan. Begitu marah mereka kepada Minah kerana telah mengaibkan maruah mereka.

Lalu disuruh mengaku dengan siapa anaknya bermukah. Dijawab jujur oleh si Minah, apabila mak dan ayah turun menoreh, tiap-tiap hari Abang Mamat datang memanjat masuk bilik dan memujuk Minah, akui Minah. Maka terloponglah kedua mulut orang tua Minah mendengarnya.

Akhirnya, mereka memutuskan untuk memanggil menantu mereka Mamat kembali ke rumah. Hiduplah mereka bahagia, aman damai bersama anak cucu mereka. Manakala Cempaka juga turut melopong kerana terlupa yang Minah dan Mamat belum bercerai, cuma tidak tinggal bersama sahaja.

Kisah ni, bukan dikaitkan dengan politik. Cuma aku teringat dulu ada seorang artis lelaki Ashraf Muslim bernikah dua. Punyalah makcik-makcik bawang mengamuk, macam bini pertama Ashraf tu anak dia. Sekali bini pertama berbaik dengan bini kedua, tunjuk pulak kemesraan mereka, makcik-makcik bawangpun sambung potong bawang, sambil mulut kumat kamit, bodohkan bini pertama Ashraf.

OK sambung politik lepas ni.

PH nikah ramai makcik tak kisah pulak 🤪

Mohd Nasir Abdullah
7 Januari 2023

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo