NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

UMNO, DAP bakal bekerjasama hadapi PRN 6 negeri tahun depan


Pakatan Harapan (PH) yang turut disertai DAP tidak menolak kemungkinan bekerjasama dengan Barisan Nasional (BN), khususnya UMNO, bagi menghadapi enam Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

Setiausaha Agung PH Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail bagaimanapun berkata kerjasama menghadapi PRN yang bakal diadakan tahun depan itu belum dimuktamadkan lagi.

Katanya setakat ini PH sedang memperkasa keserasian bersama BN dalam Kerajaan Persekutuan.

“Namun, tumpuan utama PH adalah untuk menggerakkan Kerajaan Persekutuan bagi mendepani pelbagai isu berbangkit yang membelenggu masyarakat.

“Ketika ini perbincangan belum sampai ke situ (kerjasama dengan BN bagi menghadapi enam PRN) sama ada akan wujud kerjasama, persefahaman atau gabungan politik. Itu belum kita bincangkan lagi.

“Fokus kita adalah mewujudkan keserasian Kerajaan Perpaduan. Dalam konteks ini supaya kerajaan berfungsi dan perlu dilihat (sebagai) kompak dan intact (utuh), barulah keyakinan rakyat akan dapat dibina,” katanya menurut BH.

Beliau berkata demikian pada sesi temu bual Naratif Khas bertajuk ‘Jaminan Keselamatan dan Perpaduan’ terbitan Berita RTM di Angkasapuri malam ini.

Enam negeri iaitu Kedah, Kelantan, Terengganu, Negeri Sembilan, Selangor dan Pulau Pinang, bakal mengadakan PRN masing-masing tahun depan, setelah tidak menyertai PRU-15, bulan lalu.

Kedah, Kelantan dan Terengganu kini ditadbir Perikatan Nasional menerusi parti komponennya PAS, manakala Negeri Sembilan, Selangor dan Pulau Pinang ditadbir PH.........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

( Hide )
  1. Umno dh jadi khadam dapigs ganti amanah dh.

    ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo