NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Ketua Pejuang Wilayah Persekutuan letak jawatan


BANGI, 25 Jamadilawal 1444H, Selasa
– Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan meletakkan jawatan Ketua Pejuang Wilayah Persekutuan berkuat kuasa serta-merta.

Khairuddin yang pernah menjadi calon bagi Parlimen Titiwangsa berkata, keputusan berkenaan tidak dipengaruhi mana-mana pihak, sebaliknya dibuat susulan peletakan jawatan Pengerusi Pejuang Tun Dr Mahathir Mohamad.

Katanya, perjuangannya selama ini semata-mata berteraskan paksi sokongan kepada Dr Mahathir yang sentiasa kekal berprinsip dan tidak pernah menipu dalam mana-mana perjuangan untuk menegakkan kebenaran demi bangsa, negara mahupun agama.

“Apabila peletakan jawatan (Mahathir) diterima oleh Biro Politik Pejuang, maka kini perkhidmatan saya dalam Pejuang sudah tidak relevan lagi,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau pada masa sama berkata, peletakan jawatan kerana telah hilang keyakinan terhadap kepimpinan Presiden Pejuang, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

17 Disember lalu, Pejuang menerima keputusan Tun Mahathir untuk meletak jawatan sebagai pengerusi, namun bekas perdana menteri itu kekal sebagai ahli.

Malah, pada 11 Disember lalu, Ketua Muda Pejuang, Dr Abu Haiz Salleh Huddin juga mengumumkan peletakan jawatan.


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo