NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

iPhone Kini Boleh Menggunakan Rangkaian 5G Di Malaysia

Apple hari ini telah memperkenalkan kemaskini iOS 16.2 kepada para pengguna iPhone, sekaligus menyertakan salah satu perkara yang dinantikan ramai pengguna tempatan, iaitu sokongan untuk 5G.

Mengikut semakan kasar, hanya rangkaian Digi, U Mobile dan Celcom sahaja yang menawarkan sokongan untuk rangkaian 5G di Malaysia buat masa ini, sementara Yes dan Unifi Mobile dilihat masih tidak menawarkan sokongan walaupun menggunakan infrastruktur DNB yang sama.


Dengan sokongan rangkaian 5G ini, ia sekaligus membolehkan para pengguna tempatan untuk menikmati internet berkelajuan tinggi dengan kadar pendam rendah melalui iPhone.

Bagi anda yang menggunakan rangkaian DigiCelcom dan U Mobile, boleh mengemaskini peranti anda kepada iOS 16.2 terbaru, dan menikmati rangkaian 5G ketika berada di kawasan yang menyokongnya hari ini.

- Amanz
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo