NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bayi perempuan baru lahir ditinggalkan Dalam kotak

Bayi itu yang masih bertali pusat ditemukan di dalam kotak yang ditinggalkan di tepi simpang jalan masuk ke kawasan kebun.

MERSING: Seorang bayi perempuan yang dipercayai baru dilahirkan, ditemukan dalam sebuah kotak berwarna coklat yang ditinggalkan di hadapan simpang masuk kebun Jemaluang di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Mersing Cyril Edward Nuing berkata bayi itu yang masih bertali pusat, diletakkan dalam sebuah kotak dengan hanya beralaskan kain langsir, ditemui kira-kira pukul 8.40 pagi.

“Polis menerima maklumat daripada orang awam memaklumkan menemukan seorang bayi yang masih hidup dan cukup sifat di tepi simpang masuk kebun berkenaan.

“Bayi itu kemudiannya diselamatkan dan dirawat di Klinik Kesihatan Jemaluang, bagaimanapun identitinya masih belum dapat dikenal pasti,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Bayi tersebut kini dilaporkan dalam keadaan stabil.

Menurutnya, kes disiasat mengikut Seksyen 317 Kanun Keseksaan iaitu menyembunyikan kelahiran dengan niat membuang bayi, yang membawa hukuman penjara sehingga tujuh tahun atau denda atau kedua-dua sekali, jika sabit kesalahan.

Cyril turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian itu supaya tampil di balai polis berdekatan bagi membantu siasatan.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo