NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Suspek rogol dihukum ketuk ketampiPATNA:
Seorang lelaki dihukum ketuk ketampi selepas dituduh merogol kanak-kanak berusia lima tahun dalam kejadian di negeri Bihar, India.

Kejadian di daerah Nawada itu mencetuskan kemarahan pengguna media sosial kerana suspek tidak diserahkan serta-merta kepada pihak polis.

Menurut laporan, perbuatan suspek terbongkar selepas ditangkap penduduk sejurus melakukan perbuatan terkutuk itu di sebuah kawasan sunyi.

Suspek kemudian diserahkan kepada jawatankuasa kampung atau 'panchayat' untuk disoal siasat.

Anggota 'panchayat' yang lebih berusia kemudian memutuskan suspak tidak bersalah merogol mangsa tetapi bersalah membawa kanak-kanak malang itu ke kawasan terpencil.

Suspek kemudian diarah melakukan ketuk ketampi sebagai hukuman.

Sementara itu, jurucakap polis Gaurav Mangla mengesahkan pihaknya telah menerima laporan berhubung kes tersebut.

"Tindakan lanjut akan diambil terhadap suspek dan kita akan menyiasat siapa yang mengarahkan suspek supaya tidak diserahkan kepada pihak polis," ujarnya. -Sinar Harian/Agensi


........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

( Hide )

© all rights reserved
made with by templateszoo