NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Risikan tentera lapor kedudukan PN menaik, mampu atasi BN

MACHANG: Kedudukan Perikatan Nasional (PN) kini dalam trend menaik dan dijangka mampu memenangi kerusi untuk mengatasi Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz, berkata ia berdasarkan laporan dilakukan perisikan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

"Semalam saya menerima panggilan daripada perisikan tentera yang memaklumkan berita di peringkat negara hari ini, kedudukan PN ke arah menaik.

"Kerusi PN diramal mengatasi BN dan kedudukan kita setakat ini cukup baik...sekiranya ia termakbul, bermakna Perdana Menteri akan diangkat dari Perikatan Nasional," katanya.Ikmal Hisham yang juga calon PAS Parlimen Tanah Merah turut mengharapkan pengundi memberi kepercayaan kepada PN untuk mengemudi negara.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Ceramah Grand Final PRU15 di sini, malam ini.

Dalam pada itu, beliau menyifatkan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Ahmad Jazlan Yaakub, gagal membawa pembangunan kepada Machang selama dua penggal mengemudi Parlimen berkenaan.

Katanya, Ahmad Jazlan yang juga calon BN Parlimen Machang gagal mengambil peluang untuk membawa masuk pembangunan di Parlimen berkenaan ketika memegang jawatan sebagai Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar.

"Buktinya hari ini apabila saya datang ke Machang, banyak perbezaan jika dibandingkan dengan Parlimen Tanah Merah dan berharap pengundi di sini memberi peluang kepada calon PAS di Parlimen Machang, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal, untuk membawa perubahan kepada Parlimen Machang," katanya.

- BH

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo