NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Rafizi buat tuduhan jahat sama seperti saya di tuduh Nurul Izzah pada PRU13 lalu - Raja Nong


Bekas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berkata cara Rafizi menyerang Tuan Ibrahim Tuan Man sama sebagaimana dia di serang oleh Nurul Izzah, Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada PRU-13 lalu.

Walaupun beliau memfailkan saman itu di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil pada 17 Julai 2013 lepas melalui Tetuan Raja Riza & Associates.dengan menamakan Nurul Izzah, yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat, Mkini Dotcom Sdn Bhd, pemilik portal berita Malaysiakini dan wartawan Malaysiakini Lu Wei Hoong, sebagai defendan tetapi perkara yang dah berlaku tidak dapat dipulihkan lagi.

Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin mengalami kekalahan tipis di Lembah Pantai akibat fitnah Nurul Izzah sehari sebelum pengundian.  Kenyataan fitnah dan palsu berhubung pembelian tanah dalam sidang akhbar di Bangunan Bakti, Taman Tun Dr Ismail di sini, iaitu sehari sebelum PRU 13 dibuat oleh Nurul Izzah.

21 Ogos 2014 NUrul Izzah meminta maaf mengatakan kenyataan itu adalah salah maklumat.

Sumber : AgendaRakyat

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo