NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PAS daripada 'King Maker' menjadi "King" dengan 43 kerusi yang dimenangi


Pendirian Pas pada mula PRU15 hanyalah mahu menjadi king maker (penentu kerajaan) ini dikatakan munasabah kerana pengundi Melayu khususnya Islam adalah penentu keputusan pilihan raya tersebut.

Penganalisis Sosio Politik, Datuk M Periasamy juga berpandangan, Pas mampu mempertahankan beberapa negeri ketika PRU15 malah semakin mendapat sokongan daripada orang Melayu, maka tidak mustahil parti itu mampu menyatupadukan orang Melayu demi kepentingan Melayu dan Islam kata beliau.

“Kerjasama politik dengan Pas boleh membantu menembusi hampir 25 kerusi Parlimen memandangkan prestasi parti itu pada PRU14 telah terbukti lebih baik, maka tidak mustahil Pas mampu mainkan peranan sebagai king maker pada PRU15. tambahnya.

PAS cuba gabungan UMNO dan BERSATU bersama tetapi malangnya UMNO memandang hina kepada PAS seolah-olah PAS ini bergantung kepada kekuatan UMNO.

PAS menukar strategi bersama dengan PN. Hasil PRU-15 sangat mengejutkan PAS dapat 43 kerusi mengatasi kerusi DAP hanya 40, PKR 31, Bersatu 30 dan UMNO 30.

Ini bermakna PAS adalah KING....


Jika UMNO mengikut strategi PAS iaitu bersama BERSATU membentuk satu pakatan tidak mustahil Pakatan ini memperolehi tidak kurang 130 kerusi dengan menjatuhkan PKR dan DAP.

Tapi malang ada dalam UMNO yang hati perut besut sanggup mnerosakan Melayu Islam demi nak mendapat sedikit habuan. Malang ahli UMNO.

NASIR RAMLEE
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo