NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Non-Muslim sesal terpengaruh janji PH PRU14


KOTA BHARU:
Masyarakat non-Muslim meluahkan perasaan kesal kerana terpengaruh dengan kempen Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum (PRU) lepas.

Mereka terpengaruh terhadap pujukan anak-anak yang pulang ke kampung supaya menyokong PH bagi membentuk kerajaan baharu.

Ketua Dewan Himpunan Pendukung PAS Kelantan (DHPP) Lim Guan Seng berkata,
pada PRU lepas PH menjanjikan bulan dan bintang, namun hakikatnya sekadar janji kosong.

Katanya, ramai masyarakat Cina yang ditemui melahirkan perasaan sesal kerana terpengaruh dengan janji manis PH pada PRU lepas.

“Pada PRU lepas gelombang menyokong PH berlaku selepas ahli keluarga yang bekerja di luar Kelantan pulang dan mempengaruhi keluarga mereka.

“Angin perubahan digerakkan anak perantau tanpa memikirkan impak yang akan berlaku selepas pilihan raya,” katanya di sini.

Bagaimanapun kata beliau sekarang mereka sedar segala janji PH sekadar mainan di bibir pemimpin parti terbabit.

Katanya mereka sudah serik dan tidak mempercayai lagi segala janji yang ditabur PH biarpun cuba dipujuk pemimpin parti terbabit pada PRU kali ini.

Oleh itu menurutnya ramai dalam kalangan mereka semakin terbuka sekarang dan menyatakan sokongan terhadap PERIKATAN NASIONAL (PN). – HARAKAHDAILY 10/11/2022............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo