NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Mesej Agong titah Anwar diangkat sebagai PM baharu adalah palsu


KUALA LUMPUR:
Astro AWANI menafikan penularan mesej yang mendakwa Yang di-Pertuan Agong menitahkan agar Pengerusi Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim diangkat sebagai Perdana Menteri baharu susulan keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) semalam.

Mesej yang ditularkan itu merupakan tindakan tidak bertanggungjawab dan tiada sebarang kaitan dengan pungutan suara yang dibuat oleh Astro AWANI menerusi capaian undi.astroawani.com sempena PRU15.

Sehubungan itu, semua pihak diminta agar tidak terpengaruh dan mempercayai sebarang mesej palsu yang disebarkan golongan tidak bertanggungjawab.

Pungutan suara #SuaraMalaysia itu mula dilancarkan Astro AWANI pada 17 Oktober lalu.

Soalan-soalan yang dikemukakan diakses melalui imbasan kod di Saluran 501, platform digital dan media sosial Astro AWANI.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo