NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Mengapa kluster mahkamah PH masih bertanding PRU15?


PAKATAN HARAPAN
acapkali menyatakan keteguhan pegangan mereka terhadap prinsip dan integriti dan inilah yang diperjuangkan mereka terutamanya ketika PRU 15 kali ini.

Pakatan Harapan sebelum PRU 15 menyatakan bahawa mereka tidak akan mengadakan kerjasama dengan ‘Kleptokrat’ yang dirujuk kepada ‘Kluster Mahkamah’ daripada Umno demi prinsip dan integriti.

Berdasarkan ketegasan atas prinsip tersebut menyebabkan pada 2021 Pakatan Harapan mahu mengkaji semula MOU Kerjasama antara Kerajaan dan Pakatan Harapan yang dimenterai sebagai usaha untuk menstabilkan ‘suhu’ politik negara yang panas pada ketika itu.

Jika berpegang pada prinsip dan integriti tersebut, Pengerusi Kebangsaan DAP Lim Guan Eng dan Presiden Muda, Syed Saddiq juga tergolong dalam ‘Kluster Mahkamah’ ataupun ‘Kleptokrat’ kerana mempunyai kes yang sedang dibicarakan di mahkamah atas tuduhan rasuah.

Oleh itu Pakatan Harapan sewajar tidak mencalonkan Lim Guan Eng dan Syed Saddiq untuk bertanding pada PRU kali ini sehingga kes mereka selesai dibicarakan di mahkamah berdasarkan penolakan dan kenyataan-kenyataan mereka sebelum ini terhadap ‘Kluster Mahkamah’ dari Umno.

Persoalannya,

Mengapa Lim Guan Eng dan Syed Saddiq dicalonkan dan bertanding pada PRU kali ini jika berpegang teguh pada prinsip dan integriti?

Adakah selama ini prinsip dan integriti hanya cakap-cakap kosong Pakatan Harapan dan telah hilang bila menjelmanya PRU kali ini?

Adakah selama ini segala kenyataan mengenai PRINSIP dan INTERGRITI hanya umpama melepaskan batuk di tangga?

Sewajarnya Pakatan Harapan perlu memberikan penjelasan kepada rakyat Malaysia.

YB DR MUHAMMAD KHALIL ABDUL HADI,
Pengerusi Lajnah Antarabangsa dan Hubungan Luar PAS Pusat.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo