NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kerajaan Selangor leka punca masalah banjir, bekalan air, kata Isham


PETALING JAYA:
Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Shah Alam, Isham Jalil membidas kerajaan Selangor pimpinan Pakatan Harapan (PH) leka dalam menyelesaikan isu bekalan air, banjir serta rumah mampu milik selepas mentadbir selama tiga penggal.

Beliau berkata, masalah itu berpunca daripada kelekaan kerajaan Selangor dan wakil rakyatnya yang tidak mengendah rungutan rakyat selepas menang besar selama tiga penggal.

“Apabila mereka menang banyak kerusi dan menang besar dengan berpuluh-puluh ribu majoriti, inilah jadinya. Mereka tidak buat kerja, namun tiada pihak yang dapat menyemak imbang kuasa mereka.

“Apabila rakyat marah dan pilihan raya datang, mereka akan lari ke tempat lain dan cuba menang di kawasan baharu dengan hasutan demi hasutan seperti biasa,” katanya menerusi surat terbuka untuk pengundi Shah Alam.

Isham Jalil.

Isham berkata, beliau akan terus berusaha menyelesaikan masalah air yang membelenggu rakyat Selangor sejak sekian lama.

“Saya telah menyuarakan isu ini dengan lantang sehingga saya disaman Syarikat Bekalan Air Selangor. Saya telah lawan saman ini sehingga saya menang di Mahkamah Tinggi.

“Namun masalah air di Selangor ini masih berterusan,” katanya.

Jika dipilih menjadi Ahli Parlimen Shah Alam, Isham berikrar menjadi penyemak imbang kepada kerajaan negeri jika ia kekal diterajui PH.

“Saya pasti apabila ini berlaku, kerajaan PH di Selangor ini akan bangun dari tidur dan kelekaan atau ‘complacency’ dan terpaksa buat kerja untuk rakyat dan mengambil endah aduan rakyat.”
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo