NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Jangan Perlekeh Pemimpin Borneo, Kami Juga Layak Jadi PM, Kata Azis Jamman


KOTA KINABALU
: Pemimpin Sabah dan Sarawak juga layak diangkat menjadi perdana menteri, bukan hanya Khairy Jamaluddin, kata Ketua Penerangan Warisan Azis Jamman.

Katanya, pemimpin Sabah dan Sarawak juga mempunyai kredibiliti untuk menerajui negara sebagai perdana menteri selepas pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Calon Parlimen Sepanggar itu berkata, jangan perlekeh kemampuan pemimpin di kedua-dua negeri kerana sokongan Sabah dan Sarawak amat diperlukan bagi membentuk kerajaan persekutuan.

“Kalau di Sungai Buloh ada KJ, di Sepanggar ada DAJ (Datuk Azis Jamman)…Apa dia orang ingat kita di Sabah dan Sarawak tidak layak. Jangan perkecilkan kami di Borneo ini.

“Ayuh semua rakyat Sabah dan Sarawak kita buktikan dalam PRU15, kedua-dua negeri memastikan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) dapat dilaksanakan segera,” katanya menurut Utusan Malaysia.

Azis berkata, Sabah tidak memerlukan jawatan timbalan perdana menteri yang tidak bersifat kekal seperti diumumkan dalam manifesto Umno/Barisan Nasional dan Pakatan Harapan (PH).

“Jika Sabah dan Sarawak jadi perdana menteri sudah tentu MA63 akan dilaksanakan serta berjalan serta merta. Kita tidak lagi payah menunggu lama,” katanya. – FMT............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo