NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

𝗥𝗶𝗻𝗴𝗸𝗮𝘀𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱𝗮𝗵𝗮𝗻 𝗘𝗸𝘀𝗸𝗹𝘂𝘀𝗶𝗳 𝗧𝗮𝗻 𝗦𝗿𝗶 𝗔𝗻𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗠𝘂𝘀𝗮 : 𝗔𝗽𝗮 𝗠𝘂𝘀𝗹𝗶𝗵𝗮𝘁 𝗭𝗮𝗵𝗶𝗱?

🛑 𝗥𝗶𝗻𝗴𝗸𝗮𝘀𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱𝗮𝗵𝗮𝗻 𝗘𝗸𝘀𝗸𝗹𝘂𝘀𝗶𝗳 𝗧𝗮𝗻 𝗦𝗿𝗶 𝗔𝗻𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗠𝘂𝘀𝗮 : 𝗔𝗽𝗮 𝗠𝘂𝘀𝗹𝗶𝗵𝗮𝘁 𝗭𝗮𝗵𝗶𝗱? 

𝗕𝗲𝗯𝗲𝗿𝗮𝗽𝗮 𝗽𝗼𝗶𝗻𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻𝗴 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗺𝗽𝗮𝘁 𝘀𝗮𝘆𝗮 𝗰𝗮𝘁𝗮𝘁 𝗱𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗱𝗶𝗸𝗲𝘁𝗮𝗵𝘂𝗶 𝗿𝗮𝗺𝗮𝗶 :

1. Zahid Hamidi adalah punca runtuhnya Muafakat Nasional bukannya PAS sebagaimana dicanangkan pihak tertentu.

2. PAS dan Tan Sri Muhyiddin Yasin tiada niat dan tiada tindakan untuk membunuh UMNO sebagai ramai mendakwa. Naratif segaja dibina untuk burukkan PAS dan TSMY.

3. PAS kutip UMNO daripada kekalahan PRU14. Kemudian menyokong calon² BN di PRK Tanjung Piai, Cameron Highland, Kimanis dan lain-lain. Bagaimana dikatakan PAS mahu membunuh UMNO? 

4. Tan Sri Muhyiddin Yasin berkali² mendahulukan UMNO dalam perbincangan termasuklah minta UMNO namakan calon Ketua Menteri Sabah dalam PRN Sabah. Namun UMNO tidak beri sebarang nama.

5. Tan Sri Muhyiddin Yasin juga membantu UMNO dalam PRN Sabah dengan menghulurkan berjuta ringgit untuk kempen di PRN tersebut ketika UMNO kehabisan dana.

6. Formula menang 2 per 3 dalam PRU iaitu kerjasama UMNO-PAS-BERSATU telah ditolak mentah oleh pihak berkepentingan dalam UMNO termasuk Zahid Hamidi kerana kepentingan tertentu.

7. PAS dan Tan Sri Muhyiddin Yasin bersedia mengalah dengan UMNO bagi memberi ruang yang lebih UMNO dalam agihan kerusi PRU15 semata-mata mahu melihat kesatuan UMNO-PAS-BERSATU berlaku. Namun, ianya ditolak oleh Zahid Hamidi dan pihak yang bersamanya.

8. Keputusan PAU ialah No Anwar No DAP tapi dibelakangkan oleh Zahid Hamidi, kemudian beralih kepada strategi No Anwar No DAP No BERSATU. Strategi makan diri kemudian beralih kepada 'tanding solo' termasuk meninggalkan PAS dengan dakwaan kononnya UMNO BN dapat menang lebih banyak kerusi PRU15. Namun akhirnya UMNO BN kalah teruk.

9. Kerjasama Zahid - Anwar sudah lama berlaku secara tidak rasmi melalui banyak utusan surat, penggilan telefon, dan pertemuan² sulit walaupun cuba dinafikan oleh Zahid Hamidi. Perkara ini dipercayai punca utama keputusan parti banyak dibelakangkan Zahid Hamidi.

10. Zahid Hamidi menyalahgunakan institusi 'Presiden UMNO' dengan menggunakan kuasa tersebut mengikut kehendak peribadinya. Ini termasuklah memecat pimpinan UMNO sesuka hati, membelakangkan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO dan membelakangkan keputusan mesyuarat parti.

11. UMNO tidak boleh bekerjasama dengan DAP bukan kerana bangsanya adalah Cina, namun keranan DAP mendukung dasar dan ideologi SOSIALIS. Sosialis yang ektrem adalah KOMUMIS. Dalam masa yang sama DAP masih berpegang kepada Deklarasi Setapak dan dasar Malaysian Malaysia.

12. DAP dibawah kepimpinan Anthony Loke akan dilihat lebih harmoni, lebih halus dan berstrategi. Namun matlamat dan dasarnya masih sama iaitu LIBERAL SOSIALIS, serta mendukung Deklarasi Setapak dan pendekatan Malaysian Malaysia.

Catatan :
Mustaman Mustain
Taman Indah Jaya, 
Sandakan, Sabah.

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...
( Hide )

© all rights reserved
made with by templateszoo