NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

`Bawa angin perubahan di Sungai Buloh'

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bersama calon BN Parlimen Sungai Buloh, Khairy Jamaludin ketika program kempen di Uptown Kota Damansara. NSTP/Asyraf Hamzah

KOTA DAMANSARA: 'Let's bring the wind of change (Mari kita bawa angin perubahan), biar 19 November ini jadi ribut taufan (perubahan) di Sungai Buloh.

Demikian tekad calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Sungai Buloh, Khairy Jamaluddin yang turut disambut sorakan orang ramai ketika Menteri Kesihatan itu membuat penampilan ringkas di sebuah tapak perniagaan di sini, malam ini.

Beliau antara lain mengakui angin perubahan itu sudah dapat dirasai selepas beberapa hari berkempen, biarpun Parlimen Sungai Buloh di dominasi Pakatan Harapan (PH), sebelum ini.

"I will do my best (saya akan buat yang terbaik), saya berjanji dengan jiwa dan raga. Saya dihantar ke kawasan sangat susah, dan sukar. Kalau anda (pengundi Sungai Buloh) sokong saya, I will repay your debt. Saya akan balas budi, saya akan menjadi Ahli Parlimen terbaik untuk Sungai Buloh," katanya.

Terdahulu, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob turut hadir membantu Khairy dalam kempennya untuk memenangi persaingan tujuh penjuru di Parlimen Sungai Buloh.

Parlimen Sungai Buloh menyaksikan pertembungan antara BN, PH, Perikatan Nasional (PN), Parti Rakyat Malaysia (PRM), Gerakan Tanah Air (GTA) serta dua calon bebas.

Saingan sengit di situ membabitkan Khairy, manakala Datuk R Ramanan (PH), Mohd Ghazali Md Hamin (PN), Mohd Akmal Yusoff (GTA), Ahmad Jufliz Faiza (PRM) dan dua calon Bebas iaitu Syed Abdul Razak Syed Long Al Sagoff, 62, serta Nurhaslinda Basri, 33.

Parlimen Sungai Buloh sebelum ini dimenangi R Sivarasa daripada PH dengan majoriti 26,634 undi.

Berita lanjut menyusul


Sumber I BH Online
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo