NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

WANITA PERLU JADI HEBAT


Pernah tak tertanya-tanya kenapa ada kementerian khusus untuk pembangunan wanita tetapi tidak ada kementerian pembangunan lelaki?


Saya belum jumpa jawapan yang sebenarnya. Namun hal ini menunjukkan betapa pentingnya golongan wanita buat negara. Tambahan, wanita yang hebat akan mampu membangunkan lelaki yang hebat.


Tidak kira sama ada wanita itu bekerjaya atau tidak, ia tetap memainkan peranan penting dalam membangunkan masyarakat.


Malangnya, sehingga hari ini isu berkenaan wanita sentiasa berlaku dan belum dapat ditangani secara berkesan.


Walhal tidak cukup dengan berperanan dalam institusi keluarga, peratus guna tenaga wanita di negara ini juga telah melebihi 55%. 


Kedudukan wanita bekerja di negara ini pula melebihi 36% di sektor awam. Malah bilangannya pada kedudukan tertinggi meningkat termasuklah di JUSA.


Justeru, bagi memastikan golongan ini dapat berperanan sebaiknya, hak dan keperluan mereka perlu diberikan dengan sebaiknya juga.


Kerajaan yang bercita-cita untuk membina kesejahteraan dalam negara, perlu memastikan kebajikan golongan wanita terjaga baik dari sudut pendidikan, kesihatan, keselamatan mahupun kestabilan ekonomi.


Semua ini diambil berat oleh Perikatan Nasional. Keseimbangan dalam usaha memperkasakan peranan wanita akan disentuh secara menyeluruh.


Saya yakin dengan sokongan daripada pihak kerajaan, kaum wanita dengan sifat fitrah penyayangnya tidak akan lokek untuk memberi sepenuh hati kepada keluarga, masyarakat dan negara.


Demi kesejahteraan wanita, keluarga, masyarakat, undilah Perikatan Nasional.


Bersama Perikatan Nasional, kita membina wanita hebat demi sebuah Malaysia yang sejahtera.


#BersihdanStabil 

#MalaysiaSejahtera


Dr. Siti Mastura Muhammad

Ketua Pengarah Ameerah Malaysia


25/10/2022


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo