NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

UMNO Johor perlekeh PAS, Lumrah UMNO bila kuat ego, bila lemah merintih..


PETALING JAYA:
Umno Johor menganggap PAS sebagai “nasi tambah” iaitu pilihan terbaik jika Barisan Nasional (BN) memerlukan bantuan untuk menubuhkan kerajaan persekutuan selepas pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Ketuanya Hasni Mohammad berkata, BN perlu menunggu keputusan PRU15 sebelum memutuskan sama ada PAS diperlukan bagi memperkuatkan penyatuan ummah menerusi Muafakat Nasional (MN).

“PAS ini seperti ‘nasi tambah’, banyak songel. Sekejap nak dengan kita (Umno), sekejap tak nak.

“Penyudahnya PAS jadi macam ‘nasi tambah’ sahaja. Maksudnya, jika kita dah kenyang (cukup kerusi tubuh kerajaan) kita berhentilah (tidak bekerjasama).

“Tak tahulah jika selepas PRU15 kita perlu nasi tambah, kita tanyalah nanti pada PAS. PAS adalah pilihan terbaik untuk bersama kita dalam membentuk kerajaan,” katanya selepas merasmikan mesyuarat Umno Pontian, menurut Harian Metro.

Kelmarin, Presiden PAS Abdul Hadi Awang dilaporkan berkata parti itu memilih Perikatan Nasional (PN) sebagai sekutu bagi menghadapi PRU15.

“BN sudah tentu akan gunakan pendekatan sama untuk penyatuan ummah,” katanya.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo