NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Muhyiddin: PRU15 penyertaan terakhir saya


Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin berkata pilihan raya umum (PRU) ke-15 akan menjadi yang terakhir buatnya.

“Jadi masa saya sudah sampai. Ini penyertaan terakhir saya. Saya serahkan kepada pengundi, nak saya lagi atau tidak? Kalau ya, saya teruskan, jika tidak, saya balik kampung,” kata penyandang kerusi Pagoh itu.

Antara sebab yang disebutnya ialah usianya kini 75 tahun dan sudah 50 tahun perkhidmatannya kepada negara.

Pengerusi Perikatan Nasional (PH) itu juga yakin mengenai bakal pemimpin Bersatu untuk yang akan menerajui parti itu.

“Saya tidak sewajarnya menongkat langit, sampai dah jadi tua bangka, jangan salah faham.

“Saya fikir dalam situasi terkini banyak juga yang berkualifikasi, berpengalaman. Tengok kabinet saya terdahulu," katanya.

“Malahan di Pagoh pun ada. Itu satu pertimbangan,” tambahnya.

Mengulas isu rundingan kerusi, Muhyiddin berkata gabungan itu dijangka menyelesaikan rundingan kerusi mereka pada awal minggu depan.

Katanya, manifesto pilihan raya PN juga hampir selesai.

Antara isu yang ingin PN fokuskan dalam manifesto itu, katanya, adalah bagaimana untuk membantu meringankan beban kewangan rakyat dalam landskap kenaikan inflasi dan kos sara hidup.

Mereka juga mahu memberi tumpuan untuk membantu PKS bangkit semula selepas wabak, dengan memperkenalkan dasar seperti moratorium bank.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo