NOTIS:

Belum ada lagi....

Sri Lanka: Sekolah dibuka semula selepas ditutup akibat kekurangan bahan api

0

Sekolah juga tidak akan menjalankan peperiksaan pada akhir penggal pertama, dan pengetua telah diarah untuk melaksanakan penilaian alternatif. - Gambar hiasan/ FREEPIK

COLOMBO: Sri Lanka pada Isnin membuka semula sekolah awam milik kerajaan dan swasta, yang ditutup selama hampir sebulan akibat kekurangan bekalan bahan api, lapor Xinhua.
Bagaimanapun, sekolah hanya dibuka tiga hari seminggu - pada Isnin, Selasa dan Khamis - dan pelajar akan menjalani sesi pembelajaran secara dalam talian pada Rabu dan Jumaat.
Kementerian Pendidikan juga melanjutkan penggal pertama persekolahan sehingga 7 September ini.
Sekolah juga tidak akan menjalankan peperiksaan pada akhir penggal pertama, dan pengetua telah diarah untuk melaksanakan penilaian alternatif.
Presiden Sri Lanka Ranil Wickremesinghe telah mengarahkan pegawai bertanggungjawab untuk membekalkan bahan api kepada pengendali bas sekolah.
Terdapat hampir 40,000 kenderaan yang terlibat bagi mengangkut para pelajar ke sekolah.
--BERNAMA

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo