NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Polis gunakan dron, pantau aliran trafik dan kesan pesalah trafik


Bersempena dengan hari raya dan musim perayaan, aliran trafik di lebuhraya turut meningkat dengan drastik disebabkan ramai pulang ke kampung. Selari dengannya, kini pihak Polis turut menggunakan dron dalam memantau aliran trafik di lebuhraya.

Disamping itu, dron juga turut digunakan dalam mengesan pesalah trafik di lebuh raya – termasuk yang memotong barisan kenderaan menggunakan lorong kecemasan.

Dengan penggunaan dron, ia sekaligus membolehkan pihak polis melakukan pemantauan pada jarak jauh – selain turut merakamkan bukti video untuk sesuatu pelanggaran trafik.

Orang ramai sentiasa diminta untuk mematuhi peraturan yang ditetapkan dalam memastikan aliran yang lancar, dan pada masa yang sama menjaga keselamatan di jalan raya.

Sumber | Amanz

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo